Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

PREVIEW 22-23: Versterkt MZV Eeklo droomt van de play-offs

EEKLO – Het nieuwe waterpoloseizoen wordt komend weekend op gang geschoten met Eeklo-Moeskroen. Meteen een zware dobber voor MZV, dat toch ambitieus is. De Eeklose vriendengroep mikt op een plaats in de top 5 en doet dat uitsluitend met spelers uit de eigen jeugd.

Vorig seizoen zat er door blessures, afwezigheden en problemen met het Eeklose zwembad uiteindelijk niet meer in dan de 7e plaats voor het eerste team van MZV Waterpolo. Mechelen werd voor het eerst in zijn geschiedenis landskampioen na een spannende strijd met Moeskroen.

Die vicekampioen is komend weekend de eerste tegenstander van Eeklo in de seizoensopener. Traditioneel is Moeskroen één van de titelfavorieten, MZV legt de lat toch wat lager. Een plaats in de play-offs voor de titel met de beste vijf teams is de gezonde ambitie.

Om dat te verwezenlijken werd het team een klein beetje versterkt. Na omzwervingen bij Gent en Moeskroen is jeugdspeler Mathias Zwart weer thuis. Hij speelde jarenlang op het hoogste niveau bij één van de beste clubs van het land en kan prachtige adelbrieven voorleggen. Op zijn 28e is het tijd voor een nieuwe uitdaging dichter bij huis en die vindt hij in Eeklo, de club waar hij gevormd werd.

Zwart zorgt voor de nodige ervaring en net dat brengt ook Simon De Langhe terug met zich mee na een sabbatperiode van twee jaar. Gevestigde waarden/sleutelpionnen als Jonas Trenson, Tuur Damman, Jente Dondeyne, Nathan Delmeiren en Jarne De Cock zijn gebleven, enkel doelman Michiel Heynssens zocht verrassend andere oorden op. Hij verdedigt nu het doel van rechtstreekse concurrent Kortrijk.

Ook Michael De Boever, jarenlang top in België, is op zijn 39e nog altijd onderdeel van de Eeklose kern. Voeg daar enkele getalenteerde jongeren aantoe, zoals de nog maar 15-jarige Robin Sergeant, en Eeklo lijkt gewapend om zich zeker in de “thuiswedstrijden” (nog altijd in Sint-Niklaas door de problemen met het Eeklose zwembad) te meten met de Belgische waterpolotop.

Een seizoen is altijd moeilijk te voorspellen. Op papier zijn er twee titelfavorieten met Moeskroen en La Louvière, dat de Balkan-toer opging en twee buitenlandse spelers met veel ervaring aantrok, maar na die twee teams ligt alles open en wordt het een strijd voor de top 5-plaatsen tussen Mechelen, Antwerpen, Doornik, Kortrijk en Eeklo. (SDL)

Spelerskern MZV Waterpolo 2022-2023, in alfabetische volgorde:

1. Arapovic Aaron
2. Damman Tuur
3. De Boever Michael
4. De Cock Jarne
5. De Langhe Simon
6. De Neve Jan-Luca
7. De Sutter Quinten (keeper)
8. Delmeiren Nathan
9. Dondeyne Jente
10. Garancini Lorenzo (keeper)
11. Matthys Wout
12. Nuyt Witze
13. Plaetinck Ramon
14. Sergeant Robin
15. Trenson Jonas
16. Van De Velde Simon
17. Van Wonterghem Willem
18. Zwart Mathias

About the Author

By Simon / Editor on sep 13, 2022