Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Het Sinbad ontploft! MZV neemt de maat van Doornik

SINT-NIKLAAS – Het eerste team van MZV waterpolo heeft de heenronde afgesloten met een klinkende zege tegen rechtstreekse concurrent Doornik. In het Sinbad werd het 16-10 na een spannende pot waterpolo, mét veel sfeer langs de zijlijn.

Voor het eerst sinds MZV in het Sinbad zijn thuiswedstrijden speelt, werden alle fans opgetrommeld om er een heksenketel van te maken in Sint-Niklaas. Doornik, dat al enkele mooie resultaten liet optekenen dit seizoen, zakte voltallig af voor de wedstrijd en het kwaliteitsverschil tussen de twee teams was lang niet groot in het water.

In de eerste helft van de wedstrijd gaven Eeklo en Doornik mekaar dan ook geen duimbreed toe. Van 2-0 ging het naar 4-2, maar nadien kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Dankzij enkele verdedigende missers stond het 6-7 aan de rust.

Geen man overboord voor MZV, dat na de onderbreking uit een ander vaatje tapte. Gesteund door de fanatieke aanhang schakelde het een versnelling hoger. Simon De Langhe maakte er vlak voor het einde van de derde periode vanop een meter of 10 prachtig 12-10 van.

De Eeklose trein was in het slotkwart helemaal vertrokken en Doornik had niets meer in de tank. Na enkele rake afstandsschoten van Jente Dondeyne en uitstekend midvoorwerk van aanvoerder Jonas Trenson werd het uiteindelijk 16-10. Doornik was helemaal het noorden kwijt en scoorde niet meer in het slotkwart. De uitstekend keepende Quinten De Sutter beleefde een aangenaam einde van de wedstrijd.

Met amper 9 punten na 9 wedstrijden is de heenronde van Eeklo niet helemaal geslaagd, maar MZV liet toch zien dat het een aantal topploegen pijn kan doen. Tegen Antwerpen en Kortrijk zat er “in eigen huis” meer in, enkel La Louvière en Moeskroen zijn duidelijk een maatje te groot.

De terugronde, met heel wat wedstrijden op verplaatsing in 30m-zwembaden, belooft hoe dan ook een zware dobber te worden. Mede door de sluiting van het Eeklose zwembad op 1/12, waardoor het moeilijk wordt om samen te blijven trainen. Toch blijft de ambitie van MZV top 5 en dat is nog steeds mogelijk. (SDL)

Doelpuntenmakers MZV:

– Simon De Langhe: 3
– Jonas Trenson: 5
– Tuur Damman: 2
– Mathias Zwart: 2
– Jente Dondeyne: 3
– Wout Matthys: 1

About the Author

By Simon / Editor on nov 29, 2022