Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

De 0 is weg! MZV wint voor het eerst in Oostende

OOSTENDE – Na vier nederlagen op een rij weet MZV Waterpolo eindelijk wat winnen is de Super League In Oostende werd de thuisploeg geklopt met 10-15, goed voor de eerste drie punten van het seizoen voor Eeklo. Midvoor Jonas Trenson was de uitblinker met dienst met liefst 6 goals.

In Oostende kon MZV het zich absoluut niet veroorloven opnieuw niet te winnen. Het begon slecht aan de wedstrijd (2-0-achterstand), maar zette met enkele knappe doelpunten op een rij de scheve situatie vrij snel recht.

In het tweede kwart werd de goede lijn doorgetrokken, wat resulteerde in een 3-10-ruststand. De weg naar doel werd nu wel gevonden, in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden. Ook verdedigend zat het snor, al kreeg het wel geen hulp van de scheidsrechters, die niet lieten spelen en vaak veel te snel ingrepen.

Na de koffie kantelde het spelbeeld toch een beetje, mede door het bedenkelijke optreden van de wedstrijdleiders. MZV kreeg de ene na de andere (onterechte) uitsluiting tegen en zag daardoor met Jente Dondeyne en Mathias Zwart snel twee sterkhouders vroegtijdig naar de kant verdwijnen.

Bij het ingaan van de slotperiode leek de zege binnen (6-14), maar toch werd het nog knap lastig door de weinige wisselmogelijkheden. Oostende vond te laat zijn tweede adem, maar kon toch nog milderen tot 10-15.

De eerste drie punten zijn dus binnen voor MZV, dat volgende week naar Tielt gaat voor een nieuw duel tegen een rechtstreekse concurrent. (SDL)

Doelpuntenmakers MZV:

Simon De Langhe: 3
Jonas Trenson: 6
Tuur Damman: 2
Mathias Zwart: 2
Nathan Delmeiren: 2

About the Author

By Simon / Editor on okt 18, 2022