Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Titelfavoriet Antwerpen is meer dan een maatje te groot

EEKLO – Ook na een midweeks bezoek aan Eeklo blijft Antwerspe waterpolo de grote titelfavoriet in de Superliga. De thuisploeg kon enkel voor de rust de schijn hoog houden, na de onderbreking was het vat af bij MZV. Met nog 5 wedstrijden op het programma is een plaats in de play-offs bijna uitgesloten voor MZV.

Dat Antwerpen de beste ploeg van het land is, bewees het de voorbije weken tegen de rechtstreekse concurrenten uit Moeskroen en Mechelen. In Eeklo ging het gedurende twee periodes gelijkopgaand, vooral dankzij een ijzersterk keepende Michiel Heynssens. Hij stopte onder meer twee strafworpen van collega-internationals Nick Poelmans en Jay Van Hoey.

Na de rust kon MZV het tempo van de bezoekers niet meer volgen. De beter getrainde titelfavorieten schakelden een versnelling hoger en meteen werd dat duidelijk in het scoreverloop. Van 4-4 na twee periodes ging het naar 6-10 halverwege de slotperiode. Vooral op midvoor Toni Opacak vond Eeklo moeilijk een antwoord.

De Antwerpenaren haalden het uiteindelijk met 7-14 en blijven zo op schema voor een tweede landstitel in drie jaar tijd. Voor MZV is play-off II bijna onvermijdelijk geworden. Toch heeft het met wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten La Louvière en Kortrijk nog een kans om zich bij de eerste vijf te scharen.

Periodestanden: 2-2 / 2-2 / 2-5 / 1-5

 Doelpuntenmakers MZV: Joachim Antheunis (1), Jonas Trenson (1), Tuur Damman (2), Cedric Grammens (1), Nick Timmerman (1) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on feb 13, 2020