Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Seizoenstart in mineur: landskampioen meer dan maatje te groot

MOESKROEN – MZV Waterpolo Eeklo is met een zware nederlaag aan het nieuwe seizoen in de Super Liga begonnen. Op bezoek bij de landskampioen ging het met 17-5 de boot in. Er waren wel verzachtende omstandigheden, maar toch komt de nederlaag hard aan. Komende woensdag is het meteen van moeten tegen Mechelen, dat ook zwaar verloor.

Zonder vier kernspelers trok MZV Eeklo met knikkende knieën naar Moeskroen. Met heel wat jeugdspelers in de selectie had het niets te verliezen bij de landskampioen, op een stunt werd dan ook niet meteen gerekend.

Moeskroen had het vorige week niet gemakkelijk met promovendus Sint-Niklaas. Tegen Eeklo wilde het zich in eigen bad geen tweede keer laten verrassen. De wedstrijd begon niet goed voor de thuisploeg: Alexander Grman ging in de fout, Tuur Damman bracht MZV op voorsprong met een strafworp.

Lang kon Eeklo niet genieten van de 0-1. De eerste versnelling van de landskampioen was er meteen te veel aan voor de bezoekers. In vier minuten tijd werd de hele Eeklose defensie op een hoopje gespeeld, wat resulteerde in 5-2 na acht minuten spelen. Ook in de tweede periode was Moeskroen baas, de 8-2-ruststand was niet eens overdreven.

Na de onderbreking kwam Eeklo opnieuw wat in de wedstrijd dankzij midvoor Jonas Trenson. Verder dan 9-4 kwamen de onthoofde bezoekers niet meer. Het gebrek aan wisselmogelijkheden en conditie werd pijnlijk duidelijk in het grote zwembad van Moeskroen. De kelk ging in het slotkwart tot de bodem leeg: 17-5.

Woensdag is het meteen van moeten voor de jongens van tweedejaarscoach Frank Degryse. Dan komt Mechelen, dat ook op zijn donder kreeg van bekerwinnaar Antwerpen (14-22), op bezoek. Saillant detail: ex-MZV’er Maarten De Bolster zet tegenwoordig de sportieve lijnen uit bij Mechelen.

Periodestanden: 5-2 / 3-0 / 4-2 / 5-1

Doelpuntenmakers MZV: Jonas Trenson (2), Tuur Damman (2), Jente Dondeyne (1)

Tekst: Simon De Langhe