Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

PREVIEW 20-21: Scoren in alle categorieën: dat is ook komend seizoen het doel van MZV

Komend weekend begint voor MZV Waterpolo het nieuwe seizoen. Na een coronabreak van bijna 6 maanden wordt het een bizar seizoensbegin. De trainingen konden door de sluiting van het zwembad niet 100% worden afgewerkt, maar daar wil niemand zich achter verstoppen. Al onze teams hopen dan ook mee te doen voor de prijzen. De eerste ploeg, nog altijd het uithangbord van de club, wil zich vooral in eigen huis proberen te laten zien.

Na twee jaar met Frank Degryse als coach, zet de West-Vlaming komend seizoen een stap opzij als opperhoofd van het Eeklose herenteam. Hij wordt vervangen door ex-international Michael De Boever, die de rol van speler/coach op zich neemt. Degryse blijft wel bij de club actief, hij zal zich toeleggen op de ontwikkeling van de jeugdspelers. Geen onbelangrijke taak, aangezien een kwaliteitsinjectie absoluut nodig is.

Er zijn ook enkele spelers niet meer bij in het herenteam. Ervaren rot Nick Timmerman zegt de sport vaarwel en legt zich toe op andere doelen. Ook Jens Lemmens en Willem Van Wonterghem beslisten om (even) geen waterpolo meer op nummer 1 te zetten. Ze werden niet rechtstreeks vervangen, het is aan de jeugd om op te staan.

Ondanks dat wil MZV zich toch laten zien in de Superliga. Een plaats bij de eerste vier lijkt moeilijk, maar in eigen huis moet van elk team gewonnen kunnen worden. Door de sluiting van het zwembad in de maand augustus was de voorbereiding zwaar verstoord, toch heeft MZV nog altijd talent genoeg om mee te spelen op het hoogste niveau. “Alles kan, niets moet”, is meer dan ooit het motto dit seizoen.

De dames van Eeklo horen dan weer wel tot de titelfavorieten. Kunnen ze iets doen aan de Gentse dominantie? Het team van coach Jan Lievens versterkte zich in het tussenseizoen gevoelig met de komst van Nicki De Meyer, sterkhoudster van Antwerpen, en is meer dan ooit gewapend om een gooi te doen naar de dubbel.

Meedoen voor de oppergaai, dat moet ook de intentie zijn van al onze jeugdteams. Het is de laatste jaren niet vanzelfsprekend geweest, maar jeugdtitels pakken dat moet opnieuw het Eeklose doel zijn in alle categorieën. Het is een traditie die we in 2020-2021 graag willen verderzetten en dat onder leiding van een trainerskorps om U tegen te zeggen.

Succes aan alle ploegen!

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on sep 14, 2020