Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Onthoofd MZV laat dure punten liggen in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas – De play-offs voor de landstitel zijn na dit weekend opnieuw wat verderaf voor MZV Waterpolo. Zonder vijf kernspelers bleef het vorig weekend tegen promovendus Wase, getraind door ex-Eeklonaar Fréderic Wauters, steken op 12-12. MZV volgt nu op drie punten van de vijfde en laatste play-offplaats.

Net als tegen Moeskroen kon coach Frank Degryse in het Sinbad geen beroep doen op enkele vaste waarden. Voor de gelegenheid haalde ervaren rot Michael De Boever zijn zwembroek nog eens van onder het stof. Met maar liefst zeven doelpunten bewees de ex-international dat hij het doel nog altijd goed weet staan. Tijd voor een comeback?

MZV domineerde in Sint-Niklaas zo goed als de hele wedstrijd. Bij 6-9 in het derde kwart leek de driepunter een feit, maar de thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd dankzij youngster Pieterjan D’Hooghe en ervaren rot Andrey Babak.

In de slotperiode liep MZV opnieuw twee doelpunten uit dankzij De Boever, maar opnieuw vergat het de wedstrijd helemaal te beslissen. Het miste in de slotminuut een manmeersituatie en die misser brak de bezoekers niet veel later zuur op. D’Hooghe mikte 22 seconden voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker in doel. Het Sinbad ontplofte en het verdiende punt werd gevierd als een zege.

Door de Mechelse overwinning tegen Doornik volgt MZV op drie punten van de vijfde plaats. Met nog zes wedstrijden op het programma en een veel moeilijker programma dan Mechelen, lijken de play-offs gaan vliegen.

Periodestanden: 2-2 / 3-6 / 4-2 / 3-2

Doelpuntenmakers MZV: Joachim Antheunis (1), Jonas Trenson (2), Michael De Boever (7), Nick Timmerman (1), Florian Antheunis (1)

Onthoofd MZV laat dure punten liggen in Sint-Niklaas

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on feb 06, 2020