Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Onthoofd MZV kan net niet stunten tegen rechtstreekse concurrent

LA LOUVIERE – MZV Eeklo heeft een slechte zaak gedaan in het klassement door met 10-9 te verliezen van eerste achtervolger La Louvière. Een onthoofd MZV speelde één van zijn betere wedstrijden van het seizoen, maar moest in het slotkwart toch het hoofd buigen voor de Henegouwers. MZV zakt door de nederlaag naar de zesde plaats in de stand van de Superliga.

MZV kon door blessures en andere omstandigheden alweer niet rekenen op een aantal belangrijke pionnen. Het begon wat onder de indruk aan de wedstrijd en keek na twee defensieve flaters al snel tegen een 2-0-achterstand aan. Midvoor Jonas Trenson toverde dan maar twee heerlijke treffers uit zijn rechter, waardoor het tegen de gang van het spel in toch gelijk stond na acht minuten spelen.

In het tweede kwart bleef La Louvière baas, maar was het Eeklo dat kon scoren. Dankzij “youngster” Jente Dondeyne en de eerste strafworp van het seizoen liep MZV uit tot 2-4. La Louvière, dat wel voltallig voor de pinnen kwam, trok het zich allemaal niet echt aan en herstelde nog voor de rust het evenwicht: 4-4.

Na de koffie ging het aanvankelijk de slechte kant uit voor MZV. Het tempo van de thuisploeg lag te hoog en dankzij twee doelpunten op manmeer en defensief geklungel bij Eeklo, ging het weer naar 8-5. Toen ook nog sterkhouder Trenson met een derde persoonlijke fout permanent naar de bank verdween, leek een nieuwe afstraffing in de maak.

Maar niets was minder waar. MZV vond letterlijk zijn tweede adem en kwam helemaal terug in de wedstrijd dankzij enkele knappe afstandsschoten. In het begin van het slotkwart zorgde Jens Lemmens zelfs voor de voorsprong (8-9) met een bal in de kluts. Een stunt leek in de maak, maar MZV kraakte alsnog in het slotkwart na geflater achterin.

Door de zevende nederlaag in elf wedstrijden zakt MZV (voorlopig) naar de zesde plaats in het klassement. Het wint volgende week maar beter van Bekerhouder Mechelen in eigen huis, wil het nog meedoen voor een plaats bij de eerste vier.

Periodestanden: 2-2 / 2-2 / 4-3 / 2-2

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (3), Jonas Trenson (2), Jens Lemmens (1), Michael De Boever (1) en Jente Dondeyne (2)

Tekst: Simon De Langhe