Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Onherkenbaar MZV verdrinkt volledig in Wezenbergbad

ANTWERPEN – MZV Waterpolo heeft bij Antwerpen een beschamende nederlaag geleden. Op bezoek bij de titelfavoriet bij uitstek werd Eeklo helemaal van het kastje naar de muur gespeeld. 22-3 was de nog niet eens overdreven eindstand. Met 3 op 12 is de seizoenstart van MZV allesbehalve geslaagd, een plaats in de play-offs voor de titel lijkt nu al ver weg.

Na de eerste periode leek er zaterdagavond in eerste instantie niets aan de hand. Antwerpen domineerde wel in het spel en de kansen, maar dat overwicht vertaalde zich niet op het scorebord. Met een 2-0-achterstand na acht minuten spelen, leek het kalf nog niet verdronken voor de Eeklose bezoekers.

Vanaf het tweede kwart stortte Eeklo door een gebrek aan basisconditie bij het merendeel van het (basis)team als een kaartenhuisje in elkaar. Simon De Langhe pakte een heel domme rode kaart na een discussie met de scheidsrechter, Antwerpen profiteerde optimaal en liep nog voor de rust uit tot 8-1.

Na de onderbreking ging het van kwaad naar erger voor de bezoekers. Jente Dondeyne moet zowat de enige Eeklonaar op niveau geweest zijn, bij de thuisploeg blonk iedereen uit. Vooral international Jay Van Hoey kende een begenadigde avond. Met negen fraaie doelpunten was hij een gesel voor de defensie van Eeklo.

In het slotkwart moest de kelk tot op de bodem leeg. MZV-coach Frank Degryse stond erbij en keek ernaar, veel kon ook hij niet doen aan de Antwerpse overmacht. Het werd uiteindelijk 22-3, wellicht de zwaarste nederlaag ooit voor MZV op het hoogste niveau.

Na vier speeldagen kon Eeklo enkel winnen van promovendus Sint-Niklaas. Het zal de komende wedstrijden beter moeten, wil MZV nog iets van zijn seizoen maken. Een plaats bij de eerste zes lijkt nu al ver weg.

Periodestanden: 2-0 / 6-1 / 6-1 / 8-1

Doelpuntenmakers MZV: Jonas Trenson (1), Jente Dondeyne (2)

Tekst: Simon De Langhe