Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Net niet: MZV komt dichtbij stunt tegen titelfavoriet Moeskroen

EEKLO – MZV Waterpolo heeft bijna voor een stunt van jewelste gezorgd in zijn eerste wedstrijd van 2020. Tegen titelfavoriet Moeskroen domineerde het drie periodes, maar in het slotkwart brak uiteindelijk de veer helemaal: 8-11.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was er meteen één om vingers en duimen bij af te likken. De thuisploeg, onthoofd door de examens en andere omstandigheden, begon zonder schrik aan de wedstrijd.

Ervaren rot Cédric Grammens, voor de gelegenheid nog eens opgetrommeld bij gebrek aan fitte spelers, opende de score met een balletje in de kruising. Met evenveel gevoel verdubbelde Joachim Antheunis niet veel later. Het werd in het slot van het eerste kwart zelfs nog 3-0 dankzij midvoor Jonas Trenson.

In het begin van de tweede periode liep MZV zelfs uit tot 5-0. Moeskroen, dat dit seizoen nog maar één keer verloor, onderging het spel en kon de uitstekend keepende Michiel Heynssens niet verschalken. Net voor de rust ging het van kwaad naar erger voor de bezoekers toen ex-Eeklonaar Mathias Zwart een rode kaart kreeg voor protest. De 7-3-ruststand was een complete verrassing.

Een stunt leek in de maak, maar na de onderbreking bleek het vat van de thuisploeg af te zijn. Moeskroen schakelde een versnelling hoger, kon meer wisselen dankzij zijn uitgebreidere kern en kwam weer helemaal in de wedstrijd dankzij schutter Rostyslav Naumchyk, die maar liefst zes keer scoorde.

Bij 8-8 verdween een tweede speler van Moeskroen naar de kant met een definitieve uitsluiting, nu voor brutaliteit. De wedstrijdleiding had strenger kunnen (en misschien wel moeten) ingrijpen, maar MZV kreeg de strafschop en de vier minuten man meer, waar het wel recht op leek te hebben, niet.

In de slotminuten kraakte MZV helemaal. Moeskroen verdedigde nu wel uitstekend, scoorde zelf nog drie keer en zadelde elke Eeklonaar op met een kater van jewelste. Er zat veel meer in, maar opnieuw blijft MZV achter met nul punten. Het worden nog zware weken in de strijd voor de vijfde en laatste play-offplaats, te beginnen met de verplaatsing naar Sint-Niklaas. Ook voor die wedstrijd mist MZV maar liefst zes spelers.

Periodestanden: 3-0 / 4-3 / 1-3 / 0-5

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Joachim Antheunis (1), Jonas Trenson (3), Tuur Damman (1), Cédric Grammens (1) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe