Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV zet Doornik opzij, play-offs zijn nog haalbaar

EEKLO – Met nog vier speeldagen op de teller, kan MZV waterpolo zich nog altijd plaatsen voor de titelplay-offs. Het won dit weekend eindelijk nog eens overtuigend van Doornik en volgt nu op twee punten van de vijfde plaats. Volgend weekend speelt het in Kortrijk een rechtstreeks duel voor een plaats in de play-offs.

Na goed twee weken zonder wedstrijd was het in de beginfase wat zoeken en tasten voor MZV. Doornik opende de score in de openingsminuut na geklungel in de Eeklose defensie. Tot 2-2 gingen de bezoekers goed mee, maar in de tweede periode was hun verhaal eigenlijk al voorbij. Ze deden vooral zichzelf de das om met hun veel te viriele spelstijl.

MZV profiteerde optimaal van de vele manmeersituaties. Jente Dondeyne en Florian Antheunis zorgden elk met twee treffers voor de 5-2-voorsprong. Ook na de onderbreking bleef de thuisploeg baas in een alweer tot de nok gevuld Verbauwenbad. Jonas Trenson had nog eens zijn dagje op midvoor, hij maakte er met twee knappe doelpunten na mekaar 10-4 van in het begin van de slotperiode.

De laatste minuten van de wedstrijd deden er niet meer toe. Doornik vond de weg naar het doel nog vier keer, maar de Eeklose zege kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 12-8.

Door de zware thuisnederlaag van Kortrijk (9-16 tegen Moeskroen) maakt MZV zowaar nog kans op de play-offs met de beste vijf ploegen van het land. Volgende week zaterdag staat in de Kortrijk een rechtstreeks duel voor die vijfde plaats op het programma.

Periodestanden: 2-2 / 3-0 / 3-2 / 4-4

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Jonas Trenson (4), Joachim Antheunis (1), Jente Dondeyne (3), Florian Antheunis (2) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on mrt 03, 2020