Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV wint laatste wedstrijd in oude zwembad zonder problemen

EEKLO – Voor de vierde keer in vijf seizoenen tijd heeft MZV Waterpolo het seizoen afgesloten zonder ook maar 1 nederlaag. MZV speelde afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd in het oude Stedelijk Zwembad en won van Leuven met 22-8. De promotie naar de Superliga, dankzij de nakende opening van het nieuwe zwembad, was al een tijdje zeker.

MZV kwam moeilijk op gang in de eerste periode. Tuur Damman liet wel drie keer zijn klasse zien met een knappe treffers vanop afstand, maar toch keek de thuisploeg tegen 4-5-achterstand aan na enkele minuten spelen in het tweede kwart.

Vlak voor de rust trok de jonge Eeklose garde de scheve situatie helemaal recht. Internationals Jonas Trenson en Michael De Boever zorgden met enkele knappe doelpunten voor de ommekeer en ook keeper Michiel Heynssens, nog een lid van de Belgische nationale ploeg, deed meer dan zijn duit in het zakje. Ruststand: 9-5 en geen vuiltje aan de lucht.

Na de onderbreking schakelde MZV nog een versnelling hoger. Bij Leuven wisten ze niet meer van welk hout pijlen te maken en uiteindelijk werd het nog 22-8. MZV sluit het seizoen af met een indrukwekkend doelpuntentotaal van 372 na 18 wedstrijden. Dat zijn er net iets meer dan 20 per wedstrijd. Indrukwekkend!