Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV stunt in Doornik en is voorlopig 4e

DOORNIK – MZV Waterpolo heeft in Doornik voor een kleine stunt gezorgd. In groot bad ging het zondagavond met 7-10 winnen. Vooral in de tweede en de derde periode maakte MZV het verschil met collectief sterk waterpolo.

De thuisploeg begon als een wervelwind aan de wedstrijd. MZV leek niet goed wakker en keek al snel tegen een achterstand van 4 doelpunten aan. 4-0 was de stand na de eerste periode, maar geen enkele Eeklonaar sloeg in paniek.

Simon De Langhe en Nathan Delmeiren zorgden in het tweede kwart met enkele afstandsschoten voor de aansluitingstreffers, waarna Florian Antheunis met een assist en een doelpunt de bordjes gelijk hing. Nog voor de rust gingen de bezoekers op en over een machteloos Doornik dankzij een prachtige binnentikker van midvoor Jonas Trenson.

Na de rust duwde MZV het gaspedaal nog wat verder in. “Patron” Tuur Damman deelde perfect de lakens uit en pikte ook zijn doelpuntjes mee. Verdedigend zat het slot uitstekend op de deur en bij Doornik vonden ze de opening niet. Bij het ingaan van het slotkwart stond het 5-8 en leek de wedstrijd gespeeld.

In die laatste periode hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. MZV controleerde de wedstrijd op een volwassen manier uit: 7-10. Dankzij de 3e zege in 7 wedstrijden springt de Eeklose jonge garde van coach Frank Degryse voorlopig naar de 4e plaats in het klassement.

Periodestanden: 3-0 / 1-5 / 1-3 / 2-2

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Aaron Arapovic (1), Jonas Trenson (2), Tuur Damman (2), Jens Lemmens (1), Florian Antheunis (1), Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe