Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV speelt GZV op een hoopje in streekderby

EEKLO – MZV Waterpolo heeft met sprekend gemak de eerste Oost-Vlaamse derby van het seizoen gewonnen tegen de buren uit Gent. Enkel in de eerste periode konden de bezoekers een mondje meespreken. Het werd uiteindelijk 21-13 na een weinig spektakelrijke wedstrijd. MZV blijft zesde, GZV troosteloos laatste met nul punten.

Zoals wel vaker dit seizoen begon Eeklo erg matig aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen keek de thuisploeg tegen een achterstand van twee doelpunten aan (1-3). Coach Frank Degryse greep in met een time-out en plots liep het wel voor MZV.

In geen tijd ging Eeklo op en over Gent, het begin van een potje eenrichtingsverkeer. Bij de rust leek de wedstrijd al gespeeld (10-6), maar in een streekderby kan Gent altijd ietsje meer.

Ook na de onderbreking bleef Eeklo baas voor eigen volk. De Gentse doelman stond in een schietkraam en Eeklo speelde de wedstrijd eenvoudig uit zonder in de problemen te komen. Vooral midvoor Jonas Trenson had een begenadigde dag. Met tien treffers had hij een groot aandeel in de Eeklose zege. Eindstand: 21-13.

Met drie punten erbij behoudt MZV voeling met de top vijf. Met 10 op 21 kan alles nog na zeven speeldagen.

Periodestanden: 3-3 / 7-3 / 5-2 / 6-5

Doelpuntenmakers MZV: Joachim Antheunis (1), Jonas Trenson (10), Tuur Damman (2), Jens Lemmens (1), Jente Dondeyne (3), Nick Timmerman (3) en Florian Antheunis (1)

Tekst: Simon De Langhe