Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV rekent eenvoudig af met hekkensluiter Brussels

EEKLO – MZV Waterpolo heeft zaterdag in eigen huis gedaan wat het moest doen tegen Brussels. De jonge Eeklose garde won met 16-6 van de hoofdstedelingen en blijft daardoor knap 4e in het klassement.

MZV kon vorige week net niet stunten in het vernieuwde Wezenbergbad. Landskampioen Antwerpse was met 10-6 te sterk in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Eeklo kwam nochtans op 0-3 te staan, maar die voorsprong kon het jammer genoeg niet vasthouden.

Tegen Brussels mocht een weekje later absoluut niet verloren worden. Coach Frank Degryse waarschuwde voor onderschatting en toch liep het niet van een leien dakje in de openingsminuten van de wedstrijd. De ene slechte pass volgde de andere op en pas na 5 minuten kon topschutter Jonas Trenson de score openen.

In het tweede kwart schakelde de thuisploeg een versnelling hoger. Hekkensluiter Brussels kon het strakke tempo niet aan en in geen tijd stond het 6-1 op het scorebord. Vooral de streep van Aaron Arapovic en de lobbal van “youngster” Jente Dondeyne mochten gezien worden.

Ook na de rust bleef MZV baas. Brussels kwam nog terug tot 8-4, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. Met 3 doelpunten in 3 minuten bracht Simon De Langhe het scoreverloop op 12-4. Tussendoor pikte ook ervaren rot Michael De Boever zijn goaltje mee.

Het zou uiteindelijk 16-6 worden na het overbodige slotkwart. Volgende week geen competitieduel op het programma van MZV, maar wel de kwartfinale in de Beker van België tegen Mechelen.

Periodestanden: 3-1 / 4-2 / 7-1 / 2-2

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (3), Aaron Arapovic (1), Jonas Trenson (3), Tuur Damman (4), Jens Lemmens (1), Michael De Boever (1), Jente Dondeyne (1), Florian Antheunis (1) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De LangheMZV rekent eenvoudig af met hekkensluiter Brussels