Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV recht de rug in Doornik

DOORNIK – MZV Waterpolo heeft zich goed herpakt van de opdoffer tegen Antwerpen. In Doornik versloeg het zaterdagavond een rechtstreekse concurrent voor de play-offplaatsen met duidelijke 6-11-cijfers na een collectieve prestatie die mocht gezien worden.

Doornik kwam versterkt uit de zomermercato, maar kon net als MZV maar één van zijn eerste vier wedstrijden winnen. Vorig seizoen kwam Eeklo 4-0 achter in Henegouwen, zaterdag waren de rollen omgedraaid. Bij het begin van de tweede periode stond het 0-4 voor MZV na enkele knappe afstandsschoten.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Antwerpen leken de bezoekers nu geen moeite te hebben met de afmetingen van het 30m-bad. MZV liep uit tot 2-7 en bij de rust leken de drie punten al op zak. Vooral verdedigend werd er in tegenstelling tot de voorbije weken uitstekend werk geleverd. Doornik bereikte maar zelden zijn midvoor, doelman Michiel Heynssens had weinig moeite met de pogingen van ver.

Na de korte onderbreking kwam Doornik terug tot 5-8 door enkele Eeklose onoplettendheden, maar vanop manmeer maakte man in vorm Jente Dondeyne er meteen 5-9 van. Uitblinker Tuur Damman (met een strafworp) en Florian Antheunis (met een knappe lobbal) zorgden uiteindelijk voor de 6-11-eindstand.

Voor MZV is het de tweede driepunter van het seizoen. De zege is niet alleen belangrijk voor de plaats in het klassement, ook mentaal is het een opsteker voor coach Frank Degryse en zijn spelers. Met 6 op 15 kampeert Eeklo voorlopig op de 6e plaats, alles kan dus nog dit seizoen. Na de tik van vorige week, ziet het er plots een pak beter uit.

Periodestanden: 0-3 / 2-4 / 1-1 / 3-3

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Jonas Trenson (1), Tuur Damman (5), Willem Van Wonterghem (1), Jente Dondeyne (1), Florian Antheunis (1) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on okt 21, 2019