Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV maakt van voorlopig laatste thuiswedstrijd groot feest

EEKLO – MZV Waterpolo heeft zich in eigen huis uitstekend herpakt van de opdoffer in Moeskroen. Tegen Doornik won het dit weekend gemakkelijk met 15-10. MZV sluit op die manier de reguliere competitie af op de 6e plaats.

Het Verbauwenbad liep voor de voorlopig laatste thuiswedstrijd van het seizoen meer dan helemaal vol voor de wedstrijd tegen eerste achtervolger Doornik. De 250 aanwezigen zagen MZV uitstekend beginnen aan de wedstrijd. Linkshander Nathan Delmeiren maakte er met een ingestudeerd nummertje 4-2 van na acht minuten spelen.

In het tweede kwart liep MZV verder uit tot 9-4. Voor het eerst in lange tijd zat het verdedigend snor bij MZV. Doornik vond het gaatje maar sporadisch en sluitstuk Michiel Heynssens kende een rustige avond.

Na de rust verwaterde de partij wat. MZV leek na drie doelpunten op man meer (op drie pogingen) zijn schaapjes op het droge te hebben bij het ingaan van het laatste kwart: 12-6. In het slotkwart drong Doornik niet meer aan. Met een knappe individuele actie zette ervaren rot Michael De Boever de 15-10-eindstand op het bord.

MZV sluit dankzij zijn 5e seizoenszege de reguliere competitie af op de 6e plaats. Het is nu meer dan een maand wachten op de play-offs om de eindstand te bepalen.

Periodestanden: 4-2 / 5-3 / 3-1 / 3-4

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Aaron Arapovic (1), Jonas Trenson (2), Tuur Damman (1), Willem Van Wonterghem (1), Michael De Boever (4), Jente Dondeyne (2), Florian Antheunis (1), Nathan Delmeiren (1

Tekst: Simon De Langhe