Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV lijdt logische nederlaag tegen titelfavoriet Moeskroen

SINT-NIKLAAS – MZV Waterpolo heeft zijn seizoensopener met duidelijke cijfers verloren van topteam Moeskroen. In het Sinbad in Sint-Niklaas werd het 5-15 na een potje éénrichtingswaterpolo.

De wedstrijd kon voor MZV eigenlijk niet beter beginnen. In de eerste periode kwam de “thuisclub” meteen op voorsprong dankzij nieuwkomer Mathias Zwart, die tegen zijn ex-team de score opende na een fraaie actie.
Nadien nam Moeskroen de wedstrijd in handen.

 

De Henegouwse titelfavorieten schakelden nadien een versnelling hoger en daar had Eeklo het moeilijk mee. De bezoekers hadden meer wisselmogelijkheden en liepen dan ook 3-7 uit net voor de rust.

Ook na de pauze bleef Moeskroen de Eeklose goalies bestoken. Ze gaven geen krimp, maar werden niet geholpen door een “falende” verdediging. Aanvallend werd bovendien veel gemist, vooral op manmeersituaties, en dus is de 5-15-eindstand een logische weergave van wat in het bad gebeurde.

Volgende week wacht een ontmoeting met Leuven, meteen een wedstrijd die Eeklo niet mag verliezen als het voor een plaats in de top 5 wil gaan. (SDL)

Doelpuntenmakers MZV:
Mathias Zwart: 2
Jonas Trenson: 1
Jente Dondeyne: 1
Tuur Damman: 1

About the Author

By Simon / Editor on sep 21, 2022