Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV-ladies verpletteren eeuwige rivaal Gent in bekerfinale

LA LOUVIERE – Voor het eerst in de rijke geschiedenis van MZV Waterpolo heeft de vrouwenploeg de Beker van België gewonnen. In de finale was streekgenoot Gent verrassend meer dan een maatje te klein: 9-3.

Gent begon als 6-voudig winnaar van de bekercompetitie als grote favoriet aan de eindstrijd in La Louvière. Toch was het Eeklo dat vanaf de eerste opworp domineerde. Na doelpunten van aanvoerder Fee Lampaert en Rune Lievens (2x) sloeg MZV in de eerste periode meteen een kloof: 3-0.

De Gentse vrouwen konden daar aanvallend niets tegenover zetten en het duurde tot diep in het tweede kwart vooraleer de “bezoekers” een eerste keer konden tegenprikken. Ervaren rot Sylvie Den Blauwen zorgde na een manmeersituatie voor de aansluitingstreffer. MZV liet dat tegendoelpuntje niet aan zijn hart komen en bleef de baas. Bij het ingaan van de rust was de kloof nog altijd 3 doelpunten: 5-2.

Ook na de onderbreking acteerde competitieleider Gent verrassend onherkenbaar. MZV liep na doelpunten van Lien Fiers en Emma Bird (voormalig Schots international) zowaar nog verder uit. De veer leek daarna gebroken bij Gent en tot overmaat van ramp werd doelvrouw Lois Laton in eigen doel verrast door haar medemaats: 8-3 bij het ingaan van het slotkwart.

Daarin beperkte Eeklo zich tot controleren. Hazel Verhoeven zette de 9-3-eindstand op het bord en het feest kon beginnen. Voor het eerst in de geschiedenis van MZV gaat de Beker van België mee naar Eeklo.

Daar hoeft het ook niet bij te blijven voor de vrouwen van coach Jan Lievens. Gent en Eeklo zullen wellicht in een onderling duel uitmaken wie dit seizoen de titel pakt. Herpakken de Gentenaren zich van deze mentale klap? Of is het eind mei opnieuw feest voor de Eeklose vrouwen?

Periodestanden: 3-0 / 2-2 / 3-1 / 1-0

Doelpuntenmakers MZV: Flore De Tollenaere (1), Rune Lievens (3), Hazel Verhoeven (1), Fee Lampaert (1), Lien Fiers (1), Emma Bird (2).

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on apr 09, 2019