Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV laat twee punten liggen na spektakelstuk tegen La Louvière

EEKLO – Voor de tweede keer dit seizoen heeft MZV in eigen huis een punt gepakt tegen een ploeg uit de top vier. Na een pot waterpolo met alles erop en eraan werd het afgelopen weekend 10-10 tegen La Louvière. De jongens van coach Frank Degryse zijn nu al 5 wedstrijden ongeslagen.

Na de dubbele derbyzege tegen Gent (1x in de competitie en 1x in de Beker van België) begon MZV met vertrouwen aan de wedstrijd tegen La Louvière, op dit moment misschien wel het derde beste team van het land na het ongenaakbare Antwerpen en eerste achtervolger Moeskroen.

De jonge Henegouwse wolven waren in het begin van de wedstrijd niet alert. MZV begon, in tegenstelling tot de rest van het seizoen, nu wel met het mes tussen de tanden. Dat resulteerde in een 2-0-voorsprong na vier minuten spelen.

De bezoekers herpakten zich in de tweede periode. Tanguy Godeau (2x) en Numa Matthys verschalkten collega-international Michiel Heynssens met enkele pegels, waardoor La Louvière met een bonus van één doelpunt de rust in ging. De wedstrijd van linkshander Nathan Delmeiren zat er dan al op na drie individuele fouten, al had het scheidsrechterlijke duo het niet altijd bij het rechte eind.

Na de onderbreking vond MZV zijn tweede adem. Met twee knap omgezette strafworpen bracht uitblinker Tuur Damman de thuisploeg opnieuw op voorsprong (6-4). Daarna ging het goed op en neer, al kookten de potjes bij La Louvière geregeld over. De wedstrijdleiding greep niet in na enkele schandalige overtredingen van de bezoekers, even werd de wedstrijd zelfs gestaakt bij 7-5.

Nadat de rust was terug gekeerd in het alweer volgelopen Verbauwenbad hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht tijdens de slotperiode. Youngster Jente Dondeyne deed het thuispubliek uit zijn dak gaan met een perfecte lobbal bij 9-9, meteen daarna zorgde Julien Vreux voor de eindstand. In de laatste vier minuten werd niet meer gescoord, ookal kreeg de thuisploeg nog een paar niet te missen kansen. Eindstand: 10-10.

Met een punt (het hadden er drie moeten zijn) schiet MZV niet al te veel op in het klassement. Het blijft 6e, waardoor alles nog mogelijk blijft dit seizoen.

Periodestanden: 2-1 / 1-3 / 5-3 / 2-3

Doelpuntenmakers MZV: Jonas Trenson (2), Tuur Damman (4), Jens Lemmens (1), Jente Dondeyne (2) en Florian Antheunis (1)

Tekst: Simon De Langhe