Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV klopt La Louvière na spektakelstuk

EEKLO – MZV Waterpolo mag zijn 2e driepunter van het seizoen bijschrijven. In eigen bad won Eeklo van La Louvière na een ware thriller met 15-13. De wedstrijd werd “ontsierd” door 6 rode kaarten, maar geen haan in Eeklo die daarnaar kraaide na afloop. MZV kampeert met 6 op 12 in de middenmoot van het klassement.

MZV begon heel gretig aan zijn 3e thuiswedstrijd van het seizoen. Toch waren het de bezoekers die de partij domineerden voor de rust. Bij een 5-9-stand in de 2e periode leek een 3e nederlaag in 4 wedstrijden niet meer af te wenden voor de Eeklose jonge garde.

Na de onderbreking gooide MZV-coach Frank Degryse het over een andere boeg. De pressing in de verdediging wierp zijn vruchten af en MZV kwam terug tot 8-9.

La Louvière was wat aangeslagen, maar vond toch zijn tweede adem. Vanop afstand verschalkten de bezoekers MZV-doelman Lorenzo Garancini, die de geblesseerde eerste keeper Michiel Heynssens verving, een paar keer naeen: 9-12.

Ondertussen zat voor twee sleutelspelers de wedstrijd er al vroegtijdig op. Bij La Louvière verdween ervaren rot Kevin Chavepeyer naar de kant met een rode kaart, bij MZV gold hetzelfde voor Simon De Langhe.

In het potige slotkwart was de thuisploeg duidelijk baas. La Louvière kwam niet meer in de buurt van het doel en van 9-12 ging het naar 14-12 na knappe treffers van midvoor Jonas Trenson (2x), Nick Timmerman (2x) en youngster Jente Dondeyne.

Het werd nog even spannend met meer dan een minuut op de klok, maar uiteindelijk zette Florian Antheunis de 15-13-eindcijfers op het bord met een plaatsbal. Het kolkende Verbauwenbad barstte uit zijn voegen na de 2e zege van het seizoen, waarna het feest voortging tot diep in de nacht.

Periodestanden: 4-4 / 3-5 / 4-3 / 4-1

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Jonas Trenson (5), Tuur Damman (1), Jente Dondeyne (2), Nick Timmerman (3), Florian Antheunis (1), Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe