Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV dwingt landskampioen AZSC tot het gaatje

EEKLO – Na een verbanning van 5 jaar door de Belgische zwembond speelde MZV Waterpolo zaterdag zijn 1e wedstrijd in de Superliga. Met landskampioen Antwerpen kreeg het meteen een tegenstander om u tegen te zeggen in het nagelnieuwe Verbauwenbad. Na een waar spektakelstuk om duimen en vingers bij af te lekken, verloor MZV nipt met 7-8.

Onder leiding van coach Frank Degryse, deze zomer overgekomen van Brugge, had MZV niets te verliezen tegen Antwerpen. De thuisploeg begon zonder schrik aan de wedstrijd en na amper 32 seconden spelen, opende Simon De Langhe de score met een knappe plaatsbal. Antwerpen maakte meteen gelijk, waarna youngster Jente Dondeyne het net deed trillen vanop afstand.

Eeklo, dat nog niet op volle oorlogssterkte acteerde door omstandigheden, wrong daarna een resem kansen de nek om in de 1e periode. Met een 2-2-stand na 8 minuten spelen, mocht Antwerpen dan ook best tevreden zijn.

Ook in het 2e kwart was de thuisploeg baas. Jonas Trenson, die met een gebroken vinger speelde alsof er niets aan de hand was, bracht MZV opnieuw op voorsprong en vlak voor het rustsignaal liet Simon De Langhe het volledig volgelopen Verbauwenbad een 1e keer volledig ontploffen: 4-3 halverwege.

Na de koffie plots een heel ander spelbeeld. In geen tijd zetten de bezoekers de scheve situatie helemaal recht.
Dankzij een indrukwekkende 0-5 in de 3e periode keek MZV plots tegen een achterstand van maar liefst 4 doelpunten aan.

Het kalf leek verdronken, maar de kopjes van de Eeklose jonge garde gingen niet omlaag in het slotkwart. Michael De Boever, Jonas Trenson en Simon De Langhe vonden 3x snel na elkaar de weg naar het doel en met nog 4 minuten op de klok kreeg de kolkende massa langs de zijlijn opnieuw een spannende wedstrijd te zien.

Antwerpen probeerde wel uit te lopen, maar dankzij een uitstekende Michiel Heynssens in doel bleef MZV op amper 1 doelpunt hangen. De thuisploeg zette nog alles op alles – zo versierde Tuur Damman op indrukwekkende wijze een aantal manmeersituaties – om een punt uit de brand te slepen, maar jammer genoeg lukte dat niet meer.

Periodestanden: 2-2 / 2-1 / 0-5 / 3-0

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (3), Jonas Trenson (2), Michael De Boever (1), Jente Dondeyne (1)

Tekst: Simon De Langhe