Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV keert met ambitie terug in de Superliga

Volgende week zaterdag 22 september 2018 is een sportieve hoogdag voor MZV Waterpolo. Na vijf jaar in de tweede klasse door de “grootbadmaatregel” van de Belgische zwembond, viert MZV dan zijn terugkeer op het hoogste niveau. Het begint aan zijn eerste seizoen in de Superliga tegen niemand minder dan landskampioen Antwerpen.

Voor MZV waren het vijf lange jaren in de tweede klasse na de verplichte degradatie in 2013. Toch is de Eeklose club strijdvaardiger en beter gewapend dan ooit om meteen een mondje mee te spreken op het hoogste niveau. Het trok in het tussenseizoen met Frank Degryse (ex-Brugge) een coach met Superliga-ervaring aan en ook de spelerskern is gevoelig versterkt in vergelijking met het vorige seizoen.

Niet alleen is de jonge Eeklose garde een jaartje rijper en sterker geworden, linksepoot Nathan Delmeiren komt opnieuw de gelederen versterken na een sabbatjaar bij Aalst. Ook mede-Aalstenaar en midachter Jens Lemmens maakt meer dan waarschijnlijk nog de overstap naar het Meetjesland.

Verder rekent MZV ook op Michael De Boever en Jonas Trenson. Twee internationals die op het einde van vorig seizoen het beste van zichzelf gaven met de hernieuwde nationale ploeg op een internationaal toernooi in Praag. Met Tuur Damman, Simon De Langhe, Michiel Heynssens en Nick Timmerman heeft MZV nog heel wat spelers met Superliga-ervaring in de rangen. Met zomaar een figurantenrol in de hoogste afdeling kan niemand dus tevreden zijn.

De concurrentie is uiteraard moordend. Landskampioen Antwerpen hield zijn kern, op de doelman na, samen en begint als favoriet aan het nieuwe seizoen, gevolgd door vaste waarden Moeskroen en Doornik. Kortrijk kan dan weer de winnaar van de transferperiode worden genoemd. Het versterkte zijn ploeg op maar liefst 4 plaatsen en zal zeker meedoen voor de titel.

Achter die vier ploegen knokken MZV, bekerwinnaar Mechelen, dat wat van zijn pluimen verloor na het vertrek van twee basisspelers, La Louvière en Brussel voor een plaats in de top vijf. Als Eeklo in mei volgend jaar bij de beste vier ploegen van het land hoort, is het seizoen meer dan geslaagd. Een plaats in de top 6 is realistisch, alles daaronder is een mislukking.

Ook voor de damesploeg van MZV breekt een belangrijk seizoen aan. Coach Sven Dietens hield de eer aan zichzelf na een minder seizoen om zich meer op zijn taken als scheidsrechter te kunnen focussen en assistent-coach Jan Lievens neemt de fakkel over. Naar goede gewoonte wordt het voor Eeklo kampen met de Gentse Zwemvereniging voor de prijzen in het dameswaterpolo. Vorig seizoen waren de Gentse dames te sterk in de Beker en in de competitie.

About the Author

By Dirk / Editor on sep 16, 2018