Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV kan net niet stunten tegen topteam Antwerpen

SINT-NIKLAAS – Na de onverwachte uitschuiver tegen Leuven (9-14) heeft MZV Waterpolo ook zijn derde wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Het herpakte zich tegen Antwerpen, maar ging finaal toch de boot in met 13-15. Geen schande tegen de kampioen van 2021 en de Bekerwinnaar van vorig seizoen.

Om een nieuw drama te vermijden begon Eeklo maar beter eens goed aan de wedstrijd. Dat deed het ook. Zonder sleutelpion Jente Dondeyne (ziek) werd in de eerste periode gelijke tred gehouden met Antwerpen: 4-4.

In de tweede periode ging het plots snel met de voorsprong van de bezoekers. MZV-keeper Quinten De Sutter kreeg 4 vermijdbare goals tegen na flauw verdedigen en weg leek een Eeklose stunt bij de rust: 4-8.

Maar in de tweede helft tapte Eeklo toch uit een ander vaatje. Het bezorgde Antwerpen een moeilijkere avond dan de bezoekers vooraf hadden gedacht, maar door een slechte afwerking op man meer en enkele individuele fouten achterin kon MZV de stand nooit helemaal in evenwicht brengen.

Het werd uiteindelijk 13-15, maar Eeklo speelde wel een wedstrijd waarop het kan bouwen. Zaterdag krijgt het een nieuwe kans om te stunten, dan komt landskampioen Mechelen op bezoek. 0 op 12 dreigt dus voor MZV. (SDL)