Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV krijgt niet wat het verdient tegen Mechelen

EEKLO – MZV Waterpolo heeft bekerhouder Mechelen op een gelijkspel gehouden. Het Verbauwenbad zag een pot waterpolo om duimen en vingers bij af te likken die uiteindelijk eindigde op 9-9. Midvoor Jonas Trenson en doelman Michiel Heynssens waren de Eeklose uitblinkers.

Net als in La Louvière kwam Eeklo in eigen huis 0-2 achter tegen Mechelen. Junior Verschuren nam beide treffers voor zijn rekening. MZV herstelde dankzij midvoor Jonas Trenson en Jente Dondeyne vanop afstand.

Mechelen, dat dit seizoen in de Beker van België al overtuigend kwam winnen in Eeklo, dook met een 3-4-voorsprong de rust in en liep meteen na de koffie zelfs 3-5 uit. Dan was het moment van Jonas Trenson gekomen. Met drie knappe doelpunten in twee minuten tijd nam de Eeklose nummer vier de wedstrijd volledig over: 6-5.

De bezoekers hingen de bordjes gelijk bij het ingaan van de slotperiode. Daarin kon het alle kanten uit. MZV kwam twee keer op voorsprong, maar kon die niet vasthouden. Bij 8-9 leek een nieuwe nederlaag in de maak, maar daar besliste Tuur Damman anders over vanop man meer.

In de laatste twee minuten werd niet meer gescoord. Dankzij de 9-9 houdt Eeklo de top vier in het vizier. Volgende week staat een verplaatsing naar het nog altijd ongeslagen Moeskroen, leider met 33 op 33, op het programma.

Periodestanden: 2-2 / 1-2 / 3-2 / 2-2

Doelpuntenmakers MZV: Jonas Trenson (5), Tuur Damman (1), Jente Dondeyne (2), Jens Lemmens (1)

Tekst: Simon De Langhe