Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV heeft geen kind aan Brussel en pakt eerste punten van het seizoen

MECHELEN – De eerste driepunter van het seizoen is binnen voor MZV Waterpolo. In Mechelen, waar het speelde tegen Brussel, won het met 6-11 na een knappe collectieve prestatie. Vooral in de eerste twee periodes speelde MZV sterk.

De studieronde duurde heel erg lang in de tweede wedstrijd van het seizoen. Pas na 7 minuten spelen opende Florian Antheunis de score met een knappe plaatsbal vanuit de hoek. Simon De Langhe dikte de aanval die volgde de score aan vanop midvoorpositie: 0-2.

In de tweede periode ging het iets vlotter voor MZV. Opnieuw stond het vizier van Florian Antheunis goed afgesteld: 0-5. Tussendoor vonden ook Jente Dondeyne en Jonas Trenson de weg naar het doel. Brussel maakte aanvallend niets klaar en kon het tempo van de bezoekers niet volgen. Doelman Michiel Heynssens stond net als in de eerste wedstrijd tegen Antwerpen goed te keepen en hield zijn net droog voor de rust.

Na de onderbreking speelde Eeklo een pak slordiger. De bal wilde er niet meer in en ook verdedigend zat het slot niet langer goed op de deur. Brussel kwam wat terug met zijn eerste doelpunten van de wedstrijd, maar diep in de derde periode deelde Jonas Trenson de genadeslag uit met twee knappe midvoordoelpunten: 2-8 bij het ingaan van het slotkwart.

Dat vierde kwart was er te veel aan voor de beide ploegen. Brussel drong nog wat aan en naderde tot 5-9 na flauw defensief werk van MZV. Louis De Vos en ervaren rot Michaël De Boever zorgden uiteindelijk voor de 6-11-eindstand en de eerste driepunter van het nieuwe seizoen.

Periodestanden: 0-2 / 0-3 / 2-3 / 4-3

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Louis De Vos (1), Jonas Trenson (4), Tuur Damman (1), Michael De Boever (1), Jente Dondeyne (1), Florian Antheunis (2)

Tekst: Simon De Langhe