Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

MZV bekert ronde verder na eenvoudige zege in Leuven

LEUVEN – MZV Waterpolo heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Tweedeklasser Leuven kon enkel in de eerste helft wat weerwerk bieden. Na de pauze schakelde Eeklo een tandje hoger en zo werd het uiteindelijk 10-21.

Wedstrijden op zondagavond en MZV zijn niet de beste vrienden, dat bleek al in het verleden. Ook in Leuven ging het voor de rust niet van een leien dakje voor de nummer 5 in de Superliga. Leuven speelde goed mee en dankzij midvoor Jef De Cat keek het bij het ingaan van de rust aan tegen een achterstand van één schamel doelpunt: 7-8.

Coach Frank Degryse zette zijn spelers op scherp tijdens de onderbreking en die aanpak wierp zijn vruchten af. Met knap combinatiewaterpolo ging het plots naar 8-17 zonder echt veel moeite te doen.

Leuven vond nog 2x de weg naar het doel, maar meer dan een eerredder waren die doelpunten niet. Einduitslag: 10-21.

Periodestanden: 3-4 / 4-4 / 1-5 / 2-8

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (5), Jonas Trenson (6), Tuur Damman (2), Joachim Antheunis (1), Jens Lemmens (1), Michael De Boever (1), Willem Van Wonterghem (1), Jarne De Cock (1), Nathan Delmeiren (3)

Tekst: Simon De Langhe