Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Moeskroen meer dan een maatje te groot

MOESKROEN – MZV Waterpolo heeft zaterdag niet kunnen stunten op bezoek bij leider Moeskroen. De Henegouwers waren duidelijk te sterk en blikten MZV met sprekend gemak met 16-5 in. Vooral na de rust zag het er niet goed uit bij Eeklo.

33 op 33. Dat was het rapport van Moeskroen na 11 gespeelde wedstrijden. Eeklo stak dan ook zonder verwachtingen de taalgrens over. De thuisploeg liep in de tweede periode 4-0 uit en leek de zege na amper 10 minuten spelen al op zak te hebben.

MZV, jammer genoeg alweer niet op volle sterkte, krabbelde recht en kwam terug tot 5-3 vlak voor de rust.

Alsof het geen moeite koste, schakelde Moeskroen na de onderbreking Moeskroen nog een versnelling hoger. De bezoekers wisten niet waar kruipen en doelman Michiel Heynssens, nochtans de enige Eeklonaar op niveau, stond bij vlagen in een echt schietkraam.

Moeskroen liep zonder verpinken uit tot 11-4 op het einde van de derde periode en diepte de voorsprong in het slotkwart nog wat verder uit. De 16-5-eindstand is hard, maar zeker niet overdreven. MZV zal volgende week in eigen huis uit een heel ander vaatje mogen tappen wil het het kelderduel tegen Doornik winnend afsluiten.

Periodestanden: 2-0 / 3-3 / 6-1 / 5-1

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Tuur Damman (1), Nick Timmerman (1) en Nathan Delmeiren (1)

Tekst: Simon De Langhe