Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Met een goed gevoel naar Mechelen

EEKLO – Voor de zevende opeenvolgende wedstrijd heeft MZV Waterpolo niet verloren. In eigen bad had het geen enkel probleem met Tielt, één van de promovendi: 9-16. Tielt had ervoor gekozen om zijn uitwedstrijd tegen Eeklo in het Verbauwenbad te spelen. Voor eigen volk moest MZV dus uitzonderlijk de blauwe caps aantrekken.

Na de intense ontmoeting van vorige week tegen La Louvière had de wedstrijd tegen de West-Vlamingen zaterdag heel wat minder om handen. MZV kwam onverwacht op achterstand na twee minuten spelen, maar daarna schakelde het een versnelling hoger. Tielt, dit seizoen toch al goed voor twee zeges, was niet echt onder de indruk en hield de achterstand bij de rust beperkt.

Het ex-team van MZV-coach Frank Degryse had na de onderbreking meer moeite met het tempo van de “thuisploeg”. In geen tijd ging het van 4-7 naar 4-12 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. In het slotkwart beperkte MZV zich tot het vasthouden van de voorsprong zonder meer. Het alweer talrijk opgekomen publiek bleef ietwat op zijn honger zitten. Eindstand: 9-16.

Halverwege de competitie heeft MZV 14 op 27, daarmee staat het voorlopig 6e, op 3 punten van een plaats in de top 5.

Volgend weekend trekt MZV naar Mechelen voor een belangrijk duel in de strijd om de play-offplaatsen. Het team van ex-Eeklonaar Maarten De Bolster begint onthoofd aan de wedstrijd. Door toedoen van één van de spelers van Moeskroen mist Mechelen twee pionnen door ernstige verwondingen in het aangezicht. Een “akkefietje” dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt.

Periodestanden: 2-4 / 2-3 / 2-5 / 3-4

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Jonas Trenson (5), Tuur Damman (3), Willem Van Wonterghem (1), Joachim Antheunis, Florian Antheunis (1) en Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe