Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Mechelen neemt op een diefje de punten mee

EEKLO – MZV Waterpolo heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Tegen het Mechelen van ex-Eeklonaar Maarten De Bolster werd het na een spannende partij 11-14. Vooral defensief is er nog veel werk aan de winkel.

Mechelen, met vier spelers van de Belgische nationale waterpoloploeg (Red Sharks) in het basisteam, overviel MZV in de eerste periode van de wedstrijd. Eeklo had het niet gemakkelijk met de pressing van de bezoekers. De bal raakte moeilijk tot aan het doel, veel werk had Mechelen-doelman Jorden Van Doorn dan ook niet in het eerste kwart. Na acht minuten spelen stond het al 1-4.

In de tweede periode kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Tuur Damman maakte er met een strafworp 3-4 van. Toch werd de kloof vlak voor de rust opnieuw drie doelpunten (3-6). Vooral op de midvoorpositie kon Mechelen profiteren van zwak verdedigen van Eeklo.

Na de rust bleef Mechelen domineren. International Gerry ‘Junior’ Verschuren verschalkte collega-Red Shark Michiel Heynssens twee keer vanaf de strafworplijn. In aanvallend opzicht miste Eeklo veel te veel manmeersituaties. 6-9 leek bij het ingaan van het slotkwart een onoverbrugbare kloof.

Niets bleek minder waar. Na drie fraaie doelpunten van Tuur Damman (2x) en linkshander Nathan Delmeiren na elkaar, was alles plots te herdoen: 10-10.

De spannende slotminuten waren er voor Eeklo wat te veel aan. Enkele ongelukkige scheidsrechterlijke beslissingen deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van de bezoekers. De 11-14-eindcijfers waren dan ook licht overdreven. Een gelijkspel zat erin, maar de Mechelse zege was zeker niet gestolen.

Periodestanden: 1-3 / 2-3 / 4-1 / 4-5

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (3), Jonas Trenson (1), Tuur Damman (4), Nick Timmerman (1), Nathan Delmeiren (2).