Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Kortrijk zet MZV met de voetjes op de grond

EEKLO – MZV Waterpolo wacht na 3 speeldagen nog altijd op zijn eerste thuiszege in de Superliga in het nieuwe Verbauwenbad. Zaterdag was het fel versterkte KWK Kortrijk meer dan een maatje te groot voor de Meetjeslanders: 13-19.

Kortrijk rondde in het tussenseizoen enkele belangrijke transfers af. De West-Vlamingen willen na een periode zonder prijzen weer meespelen voor de titel. Die ambities zette het in Eeklo niet meteen kracht bij voor de rust. Na twee periodes spelen hield de thuisploeg, voor het eerst op volle oorlogssterkte dit seizoen, goed stand: 5-6.

Pas na de koffie maakte Kortrijk het verschil. MZV-coach Frank Degryse zag zijn team vooral defensief klungelen. De bezoekers kregen zeeën van tijd om aan te leggen vanop afstand en ook op de midvoorpositie was Kortrijk in het voordeel. De 9-12 tussenstand was niet eens overdreven bij het ingaan van het slotkwart.

Daarin ging het van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Het verloor Jonas Trenson en Michael De Boever, toch twee belangrijke basispionnen, met een derde zware overtreding en moest dus de slotfase volmaken met een gehavend team. Ook voor Tuur Damman zat de wedstrijd er vroegtijdig op na een welgemikte tik op zijn oog van de Kortrijk-doelman.

KWK ging gewoon voort op zijn elan en Niels Van Der Linden, ex-poulain van MZV-coach Degryse, zette met drie treffers de 13-19-eindstand op het bord. Voor MZV is het de tweede thuisnederlaag in evenveel wedstrijden. Om met een positieve noot af te sluiten: aanwinst Jens Lemmens liet met 4 knappe doelpunten zien dat hij uit het goede hout gesneden is.

Periodestanden: 2-2 / 3-4 / 4-6 / 4-7

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (4), Tuur Damman (1), Jens Lemmens (4), Michael De Boever (2), Jente Dondeyne (1), Nick Timmerman (1)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on okt 08, 2018