Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Kortrijk speelt mak MZV op een hoopje _____

GENT – De eerste wedstrijd van 2019 is er één geworden om snel te vergeten voor het eerste team van MZV Waterpolo. Kortrijk was in het Gentse Rozebroekenzwembad meer dan een maatje te groot: 10-2. MZV blijft zo steken op amper 4 zeges in 10 wedstrijden.

Door de werkzaamheden aan het eigen zwembad speelt Kortrijk zijn thuiswedstrijden dit seizoen in Gent. MZV zakte zonder 4 volwaardige kernspelers af naar de Rozebroeken en dat gebrek aan (gemotiveerde) pionnen werd pijnlijk duidelijk in het water.

Kortrijk domineerde vanaf het eerste fluitsignaal. De 2-0-voorsprong na de eerste periode gaf een vertekend beeld. Kortrijk liet de kansen liggen en Eeklo kon het tempo van de thuisploeg niet aan. Dankzij een uitstekende doelman Michiel Heynssens, de enige speler op niveau bij Eeklo, bleef het verschil toch beperkt na 8 minuten spelen.

Na het eerste kwart ging van kwaad naar veel erger voor de bezoekers. Er zat geen lijn in het aanvalsspel en meer dan wat ongeïnspireerde afstandsschoten liet MZV niet zien. Midvoor Jonas Trenson werd amper gevonden en verdedigend was het kaas met heel veel gaatjes. Kortrijk speelde op een wolk en diepte de kloof uit: van 2-0 aan de rust ging het naar 5-1 bij het ingaan van het slotkwart.

Daarin vond Kortrijk maar liefst nog 5 keer de weg naar het doel. De uiteindelijke 10-2-eindstand is niet eens overdreven te noemen. MZV zal uit een ander vaatje moeten tappen, wil het nog wat van zijn seizoen maken. In februari staan 3  belangrijke wedstrijden op het programma. Benieuwd of de zo al kleine kern van coach Frank Degryse zich daarvoor wel kan opladen. Talent is er genoeg, nu de werklust nog.

Periodestanden: 2-0 / 0-0 / 3-1 / 5-1

Doelpuntenmakers MZV: Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe