Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Herenteam MZV sluit kleurloos seizoen af in de middenmoot

MECHELEN – De eerste ploeg van MZV heeft op de slotspeeldag van de plaatsingsplay-offs niet kunnen stunten bij Mechelen. De Eeklonaren gingen met 18-10 de boot in en sluiten daardoor het seizoen af op de 6e plaats. Met 7 zeges in 17 wedstrijden (waarvan 6 tegen zwakke broertjes Brussel en Doornik) werd het geen seizoen voor de annalen.

Na de reguliere competitie begon MZV als 6e aan de play-offs voor de plaatsen 5 tot en met 8. Na twee eenvoudige overwinningen tegen Doornik (7-10) en Brussel (14-8), werd in Mechelen tegen de thuisploeg gestreden voor de vijfde plaats.

MZV ging in de openingsperiode goed mee met de winnaars van de Supercup (3-3), maar in het tweede en derde kwart zagen de jongens van coach Frank Degryse echt wel sterretjes. Dankzij 6-2 en 4-1-periodestanden was de vogel en de vijfde plaats gaan vliegen. De eindstand: 18-10.

Het eerste seizoen voor MZV in de Superliga is er uiteindelijk één geworden in de middenmoot van het klassement. Vooraf was het de bedoeling om af en toe te stunten tegen de echte topteams, maar op een spannende wedstrijd tegen landskampioen Antwerpen op de openingsspeeldag na, zat dat er nooit echt in.

Mede door blessures, schorsingen en andere onvoorziene omstandigheden kon de jonge Eeklose ploeg nooit op volle sterkte aantreden. Er wordt dan ook al uitgekeken naar de nodige versterkingen om volgend seizoen wel een woordje mee te kunnen spreken met de topteams in België.

Eindstand Superliga Waterpolo 2018-2019: 

 1. Moeskroen (ongeslagen met 51 op 51)
 2. Antwerpen
 3. Kortrijk
 4. La Louvière
 5. Mechelen
 6. Eeklo
 7. Doornik
 8. Brussel

Topschutters MZV Waterpolo reguliere competitie:  

 • Jonas Trenson: 31
 • Simon De Langhe: 28
 • Tuur Damman: 16
 • Jente Dondeyne: 14
 • Michael De Boever: 10

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on mei 14, 2019