Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Nieuwe reeks FAMILIEZWEMMEN op zaterdagvoormiddag

Start van een nieuwe cursus familiezwemmen op zaterdagmorgen.

Zelfs in ondiep water kunnen jonge kinderen verdrinken! Om een watervaardige zwemmer te worden is het dus zeer belangrijk om zeer jonge kinderen watergewend te maken: hoe vroeger men begint, hoe minder schrik kinderen hebben en hoe sneller ze veilig leren bewegen in het water.

Het familiezwemmen op zaterdagmorgen in het Eeklose zwembad is al jarenlang een gezellige bedoening waar veel ouders actief meehelpen en zo een warme en veilige omgeving creëren waar kind en ouder samen genieten van actief waterplezier. Na de zomervakantie start een nieuwe cursus in het Verbauwenbad.

–          Wanneer: zaterdagvoormiddag  12 lessen: start zaterdag 10/09/2022 tot en met 17/12/2022 (geen les op 15 oktober en tijdens de herfstvakantie). Men heeft keuze uit 2 groepen:  van 10u30 tot 11u15 of van 11u30 tot 12u15 – in elke groep kunnen  kinderen van alle leeftijden in de verschillende niveaugroepen terecht: de allerkleinsten in het  instructiebad en de grotere, meer watervaardige kinderen  in het grote bad (ondiep of diep gedeelte) naargelang het niveau.

–          Wat: voor de  allerkleinsten wordt via speelse vormen gewerkt aan de watervaardigheid  en zelfredzaamheid.  Voor de jongste kinderen (1,5-4j) wordt gevraagd dat één begeleider het kind in het water vergezelt (deze begeleider hoeft uiteraard niet te betalen). Vanaf 4 jaar worden de eerste zwemtechnieken aangeleerd. Op 5/6-jarige leeftijd wordt vooral gewerkt aan het behalen van het brevet van 25m. Tenslotte leren de zwemvaardige kinderen de verschillende zwemslagen en initiatie duiken en waterpolo.

–          Prijs : €65/12 lessen (kinderen met Uitpas Kansentarief betalen slechts €16,25) – er kan enkel ingeschreven worden voor de volledige lessenreeks. Tijdens het familiezwemmen kunnen ouders, vriendjes, familieleden  vrij zwemmen (€4/beurt – geen voorinschrijving noodzakelijk). Inschrijven via mail naar: zwemles@mzv-waterpolo.com met vermelding: naam, adres, geboortedatum, groep 1 of 2.

About the Author

By Stephane / Editor on aug 26, 2022