Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Eindejaar ’19: top in Mechelen, flop in Kortrijk

MZV Waterpolo heeft 2019 met een dubbel gevoel afgesloten. Het won zijn laatste competitiewedstrijd in Mechelen met het kleinste verschil na een thriller, waarna het een week later kansloos tenonder ging in de Beker van België tegen Kortrijk. In 2020 mag het allemaal net iets meer zijn voor Eeklo, wil het een woordje meespreken met de grote jongens.

Sinds de terugkeer in de Superliga kon MZV nog geen enkele keer stunten bij een grote ploeg. Vorig seizoen speelde het gelijk in La Louvière, alle andere verplaatsingen naar de topclubs gingen kansloos verloren met soms heel zware cijfers. Ook dit seizoen speelde MZV al wedstrijden om snel te vergeten in Antwerpen en Moeskroen.

Aan die slechte reeks kwam in Mechelen twee weken geleden een einde. Bij het ingaan van de slotperiode leek een nieuwe nederlaag in de maak, maar zelfs een achterstand van drie doelpunten bracht MZV niet van de wijs. In de slotperiode ging het op en over de thuisploeg, met bij momenten heel mooi combinatiewaterpolo.

Het werd uiteindelijk 10-11, waarna MZV collectief opgelucht ademhaalde. Eindelijk kon het eens stunten op verplaatsing, weliswaar tegen een Mechelen dat door blessures niet op volle sterkte aantrad.

Een weekje later bleef er van die goede prestatie niet veel meer over in Kortrijk, waar MZV voor de Beker van België zijn 1/4e finale speelde.

Na nochtans een goede openingsperiode van 1-3, ging het daarna bergaf met MZV. Het tempo van de thuisploeg lag veel te hoog, fysiek ging  het team helemaal tenonder, om uiteindelijk met zware 14-5-cijfers te verliezen. 30m-zwembaden en Eeklo zullen nooit de beste vrienden worden.

2020 wordt een belangrijk jaar voor het eerste team van MZV. De eerste vijf ploegen spelen de play-offs voor de landstitel. Voorlopig staat Eeklo zesde, met amper één punt minder dan La Louvière en Mechelen. Alles kan dus nog.

Periodestanden RCSM – MZV: 2-2 / 2-2 / 5-3 / 1-4

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (3), Jonas Trenson (2), Tuur Damman (4), Jente Dondeyne (1) en Nathan Delmeiren (1)

Periodestanden KWK – MZV: 1-3 / 2-0 / 5-1 / 6-1

Doelpuntenmakers MZV: Jonas Trenson (1), Tuur Damman (3) en Jente Dondeyne (1)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on jan 19, 2020