Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Eeklonaren schitteren in vernieuwde nationale waterpoloploeg

PRAAG –  Na een afwezigheid van ongeveer tien jaar, is de nationale herenploeg in het waterpolo helemaal terug. De Belgische selectie werd vorig weekend knap vierde in de EU Nations Cup in Praag. In de kleine finale werd nipt verloren van Zwitserland met 9-8. Michael De Boever en Jonas Trenson vertegenwoordigden MZV Waterpolo in Tsjechië. Het tweetal liet van zich horen.

Na jaren van onenigheid binnen de nationale zwembond, werd dit jaar op eigen initiatief eindelijk opnieuw een nationale waterpoloploeg opgericht. Coach Dan Balanov selecteerde de 13 beste spelers uit de vaderlandse competities, met daarin twee rasechte Eeklonaren: Michael De Boever en Jonas Trenson.

In Praag speelde de nationale ploeg dit weekend de EU Nations Cup, een internationaal toernooi met landen net onder de top. Na overwinningen tegen Ierland (15-5), Wales (21-6) en Singapore (9-6) werd in de poulefase enkel verloren van poulewinnaar Zuid-Afrika (9-13). In het duel voor de bronzen medaille trok Zwitserland maar net aan het langste eind: 8-9.

De Boever en Trenson lieten in Praag bijna in elke wedstrijd hun grote klasse zien. Het tweetal vond de weg naar doel als vanouds en liet zien dat MZV nog altijd één van de beste waterpoloploegen in België is. De Boever liet het net 10 keer trillen, Trenson scoorde 8 keer. MZV keert volgend seizoen terug in de Superliga. Met deze twee spelers in vorm doet het altijd mee voor een plaats in de top vier.

Ook bij de vrouwen is MZV sterk vertegenwoordigd in de nieuwe nationale ploeg, de Black Waves. Naast coach Stefan Damman levert Eeklo drie spelers: Fee Lampaert, Hilke Nuyt en Sien Verbeke. Flore De Tollenaere is eerste reserve. De Black Waves vertrekken deze week nog naar Brno (Tsjechïe), waar ook zij de EU Nations Cup spelen. Tegenstanders in de groepsfase zijn Ierland, Zuid-Afrika en Wales.

About the Author

By Dirk / Editor on mei 20, 2018