Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Derbyzege brengt MZV dichter bij Superliga, dames verliezen

EEKLO – MZV Waterpolo heeft de voorlopig laatste derby tegen GZV winnend afgesloten. De Eeklose heren hadden het wel niet onder de markt met hun streekgenoten. Na een spannend duel tussen de nummers 1 en 2 uit tweede klasse werd het 13-9. Door deze zege staat MZV een stapje dichter bij een plaats in de Superliga.

De wedstrijd begon goed voor MZV. Jonas Trenson maakte al snel twee knappe doelpunten en de trein leek vertrokken. De motor sputterde vrijwel meteen tegen. De thuisploeg, die vier spelers miste, liet Gent zomaar in de wedstrijd komen en bij de rust stond het slechts 5-4.

Ook na de pauze klampte GZV aan. De bezoekers deden zelfs meer dan dat en hingen bij 7-7 de bordjes gelijk. MZV panikeerde niet en toonde in het slotkwart tot wat het echt in staat is. GZV kon niet meer volgen en uiteindelijk werd het 13-9. Youngster Jente Dondeyne deed met enkele knappe doelpunten meer dan zijn duit in het zakje.

MZV-dames laten de zege liggen

Ook in de damescompetitie keken MZV en GZV elkaar in de ogen. Als vanouds liep het zwembad goed vol voor de topper bij de vrouwen. De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd. Aanvoerder Janne Laton bracht GZV met een staalhard schot op voorsprong. Het antwoord van MZV liet niet lang op zich wachten. Ervaren rotten Sien Verbeke en Fee Lampaert zorgden voor de 2-1 na het eerste kwart.

Bij 5-3 leek Eeklo een eerste kloof geslagen te hebben, maar Gent kwam terug na goals van Nona Laton en Sylvie Den Blauwen. Bij 7-5 eenzelfde scenario. Opnieuw maakt MZV het niet af. De bezoekers gaan op en over Eeklo dankzij onder meer twee doelpunten van Sarah Nel. Fee Lampaert had in de slotfase nog een kans op het winnende doelpunt, maar mikte over.

Gent springt over Eeklo naar de leiding van het klassement. Beide ploegen zullen in twee onderlinge duels uitmaken wie landskampioen in het dameswaterpolo wordt.