Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

De nul is weg: MZV zet Sint-Niklaas met de voetjes op de grond

EEKLO – Na twee nederlagen om aan de competitie te beginnen, heeft MZV Waterpolo afgelopen weekend eindelijk zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Tegen Sint-Niklaas werd, ondanks een dipje halverwege, gemakkelijk gewonnen met 17-7.

Sint-Niklaas, waar ex-Eeklonaar Frédéric Wauters sinds dit seizoen de sportieve lijnen uitzet, begon verrassend goed aan het seizoen. De promovendus hield op de openingsspeeldag landskampioen Moeskroen lang aan de praat, een weekje later haalde het uit tegen Gent. Het zakte zaterdag dan ook met vertrouwen af naar het Verbauwenbad voor de wedstrijd tegen Eeklo.

Na amper tien minuten leek alles al gespeeld. MZV liep zonder in de problemen te komen uit tot 7-1. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Mechelen zat het verdedigend nu wel snor.

Na de rust ging het plots moeilijker voor de thuisploeg. Sint-Niklaas knokte zich terug in de wedstrijd en plots stond het zowaar 8-6. Vooral de jonge Pieterjan D’Hooghe vond de weg naar het doel gemakkelijk.

MZV was even aangeslagen, maar lang duurde het dipje niet. In amper twee minuten ging het van 8-6 naar 12-6 op het einde van de derde periode.

In het slotkwart haalde MZV de voet nauwelijks van het gaspedaal. Het vat van de bezoekers was helemaal af en Eeklo liep uit tot 16-6 dankzij knap combinatiewaterpolo. Het werd uiteindelijk nog 17-7, de eerste drie punten van het seizoen zijn binnen.

Volgende week staat een verplaatsing naar Antwerpen op het programma, dat wordt ongetwijfeld andere koek.

Periodestanden: 4-1 / 4-2 / 4-3 / 5-1

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Aaron Arapovic (1), Jonas Trenson (6), Tuur Damman (1), Willem Van Wonterghem (1), Jente Dondeyne (2), Florian Antheunis (2), Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe