Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

De Eeklose waterpolofamilie begint aan nieuw hoofdstuk

Iedereen kent het verhaal van MZV Waterpolo ondertussen. Vijf jaar geleden werd de club verbannen naar de tweede klasse van het nationale waterpolo. Het probleem was de ondiepe kant in het meer dan 50 jaar oude Eeklose zwembad, waardoor MZV niet meer op het hoogste niveau mocht meespelen van de Nationale Zwembond.

MZV overleefde de verbanning met glans. De dames- en herenploeg regen de titels aaneen. De herenploeg verloor in de hele periode in de tweede klasse slechts 1 wedstrijd en speelde ook twee keer de finale van de Beker van Belgiƫ.

Met de opening van het nagelnieuwe sportpak in Eeklo mag de herenploeg opnieuw zijn plaats op het hoogste niveau innemen. Iedereen in de MZV-familie kijkt dan ook reikhalzend uit naar de confrontaties met de Superliga-ploegen.

Ondertussen zat MZV Waterpolo niet stil. De weg die goed 45 jaar geleden werd ingeslagen, die van de eigen jeugdwerking met eigen mensen en middelen, werd verder bewandeld. Het nieuwe zwembad, met nieuw scorebord en de mogelijkhijd om tegelijkertijd op 2 velden te spelen met 4 doelen, moet ervoor zorgen dat nog beter gewerkt kan worden binnen de club.

Al jarenlang is onze vereniging ook een referentie op het vlak van veilig leren zwemmen en bewegen in het water. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar in september worden opnieuw verschillende initiatieven genomen om jonge kinderen en kleuters aan te zetten tot zwemmen.

About the Author

By Dirk / Editor on aug 02, 2018