Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Damesteam net geen kampioen, maar wel bekerwinnaars

GENT – De vrouwenploeg van MZV Waterpolo heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen van landskampioen Gent. In een wedstrijd zonder inzet werd het 8-8. MZV sluit het seizoen af met de Beker van België op zak en een tweede plaats in de competitie.

De play-offs met de vier beste damesteams van het land waren eigenlijk al beslist na de eerste speeldag, eind april. MZV kon verrassend niet winnen van Calypso (10-10) en daardoor pakte GZV vorige week al de titel na een demonstratie tegen Leuven (3-21), nota bene in het zwembad van Eeklo.

Op de slotspeeldag keken GZV en MZV, nog altijd overduidelijk de twee beste damesteams van het land, elkaar in de ogen in de vierde derby van het seizoen. De anders zo beladen wedstrijd werd plots een vriendenontmoeting zonder iets op het spel.

De twee teams, samen goed voor 10 van de 15 speelsters van de nationale ploeg, probeerden toch het spektakel te verzorgen en slaagden daar ook in. Halverwege de tweede periode nam MZV wat afstand (3-5), maar het kon die lijn niet doortrekken. Ruststand: 5-5.

Na de onderbreking nam de thuisploeg (GZV) het initiatief over. Ervaren rot Steffi Ryckaert bezorgde haar ploeg de voorsprong bij het ingaan van het slotkwart: 7-6.

In die laatste periode ging het spel goed op en neer. Fee Lampaert en Sien Verbeke leken de wedstrijd te doen kantelen in het voordeel van MZV. De zege leek binnen, maar daar stak GZV-aanvoerder Janne Laton nog een stokje voor met 23 seconden op de klok. Einduitslag: 8-8.

Periodestanden: 3-3 / 2-2 / 2-1 / 1-2

Doelpuntenmakers MZV: Sien Verbeke (2), Rune Lievens (1), Hazel Verhoeven (2) en Fee Lampaert (3)

Tekst: Simon De Langhe

About the Author

By Simon / Editor on mei 14, 2019