Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Black Waves 6e op EU Nations Cup, Fee Lampaert MVP

BRNO – Op de EU Nations Cup Waterpolo in Brno (Tsjechië) zijn de Black Waves, de nationale waterpolovrouwen, knap zesde geworden. Drie speelsters van MZV Waterpolo vertegenwoordigden ons land en lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn.  MZV-voorzitter Stefan Damman zette als coach de lijnen uit.

Na een afwezigheid van 30 jaar op het internationale toneel werd begin dit jaar beslist om opnieuw een nationaal vrouwenteam op te richten. In Brno speelden de Black Waves afgelopen weekend de EU Nations Cup, een toernooi met landen net onder top.

België werd ingedeeld in een groep met Zuid-Afrika, Ierland en Wales en werd daarin 3e na 1 zege, 1 nederlaag en 1 gelijkspel. In de kruisfinale werd nipt gewonnen van Schotland (10-9), waardoor de Black Waves uiteindelijk om de vijfde plaats mochten spelen tegen Tsjechië. Het gastland was met 18-15 te sterk voor onze dames.

Met wat meer ervaring zit er in de toekomst zeker meer in voor deze ploeg. Alle matchen waren spannend en de tegenstand was lovend voor de Black Waves.

Fee Lampaert, Hilke Nuyt en Sien Verbeke waren de MZV’ers met dienst in Brno. Net als hun collega’s in het nationale mannenteam waren de Eeklose vrouwen heel belangrijk voor de ploeg. Sien en Hilke verdedigden ijzersterk. Aanvoerder Fee werd dan weer verkozen tot Meest Waardevolle Speelster (MVP) van het hele toernooi en werd met 19 doelpunten net geen topschutter. Knap!

About the Author

By Dirk / Editor on jun 26, 2018