Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Bekerwinnaar Mechelen een maatje te groot voor MZV

MECHELEN – MZV Waterpolo is er niet in geslaagd een tweede keer dit seizoen te winnen op verplaatsing. In Mechelen deed een onthoofd Eeklo drie periodes goed mee, maar in het slotkwart brak de veer volledig. 15-9 was het harde verdict.

De thuisploeg, vorig seizoen winnaar van de Beker van België, kon voor het eerst dit seizoen rekenen op sterkhouder Sammy Claes na een schorsing van drie speeldagen. De linksepoot deed meteen wat van hem verwacht werd in het eerste kwart. Hij plaatste de bal 3x knap voorbij MZV-invallersdoelman Quinten De Sutter en zo ging Mechelen met een 3-2-voorsprong het tweede kwart in.

Daarin schakelde MZV plots een versnelling hoger. Nathan Delmeiren pakte 2x uit met een geweldig schot vanop afstand en ook “youngster” Jente Dondeyne verschalkte de doelman met een botsbal vanuit de hoek. MZV ging even aan de leiding (4-5), maar die voorsprong kon het voor de rust niet vergroten. Ruststand: 6-6.

Ook in de derde periode hielden de twee ploegen elkaar goed in evenwicht (9-8). Doelman De Sutter deed wat van hem verwacht werd en ranselde onder meer een strafworp van uitblinker Claes uit zijn kooi.

Pas in het slotkwart brak de veer volledig bij de bezoekers. Het ontbreken van enkele belangrijke spelers liet zich voelen en MZV kon het Mechelse tempo niet meer volgen. Eeklo slikte op korte tijd nog 6 doelpunten en kon zelf maar 1x scoren.

De 15-9-einduitslag is geen correcte weergave van de hele wedstrijd, maar de Mechelse zege is meer dan verdiend. Volgend weekend wacht met titelfavoriet Moeskroen opnieuw een moeilijke opdracht voor MZV.

Periodestanden: 3-2 / 3-4 / 3-2 / 6-1

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (2), Jonas Trenson (2), Tuur Damman (2), Jente Dondeyne (1), Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe