Any Questions? Call Us: 1-223-355-2214

Net niet: MZV pakt een punt tegen Kortrijk na slotoffensief

EEKLO – MZV Waterpolo is er eindelijk in geslaagd om een absolute topclub punten af te snoepen. Voor eigen volk hield het KWK Kortrijk op 14-14 na een spektakelrijke wedstrijd. In het klassement kampeert Eeklo op de 6e plaats. Volgend weekend staat de derby tegen Gent op het programma.

Na de knappe zege in Doornik wilde Eeklo de lijn maar wat graag doortrekken tegen Kortrijk, verliezend bekerfinalist en vorig seizoen tweede in de competitie. MZV begon dramatisch aan de wedstrijd en zonder echt door te duwen leek KWK al zegezeker na acht minuten spelen: 0-4.

In het tweede bedrijf kwam het antwoord van de thuisploeg. Met een knap afstandsschot zette linkshander Nathan Delmeiren de 5-7-ruststand op het bord. Alles was dus nog mogelijk.

Meteen na de rust leek Kortrijk weer vertrokken. Eeklo vond aanvallend niet echt een oplossing en keek halverwege de derde periode opnieuw tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Na twee knap omgezette penalty’s en een prachtgoal vanop afstand van opnieuw Nathan Delmeiren kreeg de burger in het helemaal volgelopen Verbauwenbad moed bij het ingaan van de vierde periode: 8-10.

Daarin ging Eeklo even aan het klungelen in de beginfase. Kortrijk profiteerde van enkele enkele individuele flaters om weer uit te lopen, maar vergat de wedstrijd uit te spelen bij 9-13. Eeklo schakelde defensief dan wel over op een pressing, de kloof raakte niet dicht.

Pas in laatste anderhalve minuut wierp de nieuwe verdedigende tactiek zijn vruchten af. Uitblinker Tuur Damman (2X) en Nick Timmerman lieten het net telkens vanop manmeer trillen: 14-14, goed voor een dik verdiend punt. Opvallend: er werd in de slotperiode een stevig robbertje geknokt tussen de lijnen, met 13 manmeersituaties en twee rode kaarten als gevolg.

Volgende week komt GZV over de vloer in het Verbauwenbad, voor de Oost-Vlaamse derby. Gent is hekkensluiter en kon dit seizoen nog geen enkel punt pakken in de Super Liga.

Periodestanden: 0-4 / 5-3 / 3-3 / 6-4

Doelpuntenmakers MZV: Simon De Langhe (1), Jonas Trenson (1), Tuur Damman (5), Jens Lemmens (1), Jente Dondeyne (2), Nick Timmerman (1), Florian Antheunis (1) en Nathan Delmeiren (2)

Tekst: Simon De Langhe